Publikované 6. 8. 2023

Môj prvý blog alebo pojednanie o vlajke Zemegule

[13.6.2002]
No, takže nastal onen pamätihodný okamžik, ktorý nikomu asi neutkvie v pamäti, dokonca ani mne nie:-) Totiž, okamih môjho prvého blogu. O čom by mal byť?

Nechce sa mi písať o politike, mojich názoroch na vývojové trendy v spoločnosti, ani vynášať morálne súdy nad činmi-či-nečinmi iných ľudí. Chcem pobaviť. Zaujať a poskytnúť námet na zamyslenie o niečom ...

hhhhhmmmmm .. brutálne užitočnom a praktickom ..
hhhhmmmm .. prínosnom pre všetkých ľudí ..
hhhmmm .. čo konečne zabezpečí mier na celom svete ..
hhmm .. malo nadčasovú hodnotu ..
hm .. so štipkou sarkastického korenia a pikantného humoru ..

.. už to mám! Čo tak zamyslieť sa nad ..

.. vlajkou Zemegule?

Veď si to predstavte - ten okamžik sa blíži! Či chceme, alebo nie, vektor momentu, keď sa konečne príklop na lietajúcom tanieri odklopí a na mieste pilota uzrieme sedieť normálneho mimozemšťana, a nie nejakú sliepku zo skrytej kamery, sa nachádza na časovej osi smerujúcej do budúcnosti.

Takže každá sekunda nás unáša k onému vysnívanému a toľko krát hollywoodom a Tomom Cruisom sprofanovanému okamihu stretu dvoch civilizácií. Avšak zamysleli ste sa už, AKO budeme potom prezentovať našu modrú (resp. dovtedy možno žltú) planétu? ČO ponúkneme mimozemšťanom na privítanie? Skutočne si myslíte, že chlieb so soľou nepochopia ako vypovedanie medzihviezdnej vojny?

Veď taký mimozemšťan sa len pozrie svojím mimozemským teseraktovým okom na soľ, a jeho mimozemské analyticko-degustátorské senzory mu ihneď prezradia, že je to látka zložená z dvoch prvkov, z ktorých minimálne jeden bol už párkrát použitý v minulosti ako otravný plyn. Mimozemšťan to samozrejme hneď uvidí na palubnom počítači, s ktorým je prepojený cez mozgový neuroimplantát (preto sa mimozemšťania kreslia s anténkami na hlavách). Uvidia zopár záberov z nadčasových vĺn, ktoré palubný počítač narýchlo vytiahol z piatej dimenzie, kde u pozemských vojakov vdýchnutie uvedenej otravnej zložky vyvolalo dosť otravné reakcie. Napríklad, že vojaci na seba pozreli a povedali si "to je ale otrava, táto vojna". Potom sa otočili v zákope na podpätku a dezertovali z bojiska rovno domov. Samozrejme, to sa nepáčilo ich šéfom, ktorí ich za to občas dosť nepekne potrestali a vzniklo tak množstvo námetov na nedeľné relácie o tragických životných príbehoch.

Odpoveď je teda tu, vážení čitatelia môjho prvého blogu - téma prínosná a veľká ako celé ľudstvo:

O VLAJKE ZEMEGULE !

Vlajka je symbol mieru. Už na prvý pohľad je nezmýliteľná s atómovou ponorkou alebo tankom. Takže otázka bezpečnosti a stlačenia červeného knoflíka s nápisom "Annihilation" nejakým zle vyspatým navigátorom lietajúceho taniera je vyriešená ešte pred zahájením diskusie o nej.

Zostáva nám teda vyriešiť už len jednoduchú otázku:

Čo by mala taká vlajka Zemegule, ako intergalatický symbol našej ľudskej rasy a slnečno-hviezdnej sústavy obsahovať, aby si ju nepomýlili s nejakou inou neľudskou rasou alebo hviezdnou sústavou?

Zdá sa to byť bagateľný problém, avšak verte mi, už viac ako 20 rokov neúspešne hľadám odpoveď na túto otázku.

Najprv som chcel vlajku nakresliť s veľkým kamarátskym AHOY!. Pche, naivný idealista, došlo mi po chvíli. Veď si predstavte, že keby priletíte na cudziu planétu a ukážu vám tam takýto nápis ..

ԊԖԔԃؕܓ

.. pochopili by ste v sekunde, ako správne zareagovať? Že sa nepýtajú, či budete obedovať mimozemské žabie stehienka (žabie mäso na cudzej planéte vôbec nemusí byť na báze uhlíka!), alebo aký je váš názor na likvidáciu periférnych planét z dôvodu ich ekonomickej neefektívnosti? Nepodceňujem mimozemšťanov, ani ich záľubu špŕtať sa v piatej dimenzii, avšak podľa mňa, určité riziko nepochopenia tu stále existuje.

Potom sa mi zdalo vhodnejšie nakresliť na vlajku Da Vinciho obrázok muža a ženy (áno, ten známy obrázok nahej postavy s roztiahnutými rukami a nohami, ehm ..) stojacich oproti sebe a okolo nich obletuje našich 9 planét. Pre pozemského umelca nádherný plnohodnotný symbol našej vesmírnej jedinečnosti. Avšak, čo keď to mimozemšťan, ktorý asi nebude mať pozemské umelecké cítenie, pochopí ako námet na podporu medzihviezdnej erotickej turistiky? Chceme, aby tu začali mimozešťania cestovať kvôli erotickému priemyslu? Sme pripravený pochopiť lascívne mimozemské gestá a ich erotické predohry? Nemáme vari dosť vlastných ľudských problémov v tomto smere? Tiež by som teda toto neriskoval. Nech si len zostanú doma a presmerujú dotácie na podporu erotickej turistiky mimo našej slnečnej sústavy. Prežijeme bez nich ... (?) Alebo nech si vyťahujú erotické obrázky z ich piatej dimenzie.

A nakoniec som začal experimentovať s farbami. Vlajka by mohla obsahovať farby hlavných ľudských rás - bielu, čiernu a žltú - s presne definovaným nezameniteľným odtieňom v rámci vesmíru. Avšak potom mi napadli hneď dva problémy:

  • prešiel by farebný vlajkový motív pozemskou Medzinárodnou Antidiskriminačnou Komisiou UNADC ?
  • prešiel by farebný vlajkový motív Intergalaktickou Antidiskriminačnou Komisiou IGADC ?

Pochybujem. Detaily rozoberať nebudem, viete prečo. Takže opäť slepá ulička.


A to sa už píše rok 2024.

A ja stále vlajku nemám nielenže schválenú, ale ani vymyslenú (:-{|)

Na svet od začatia písania tohto "Prvého blogu" pribudli dve deti, ktoré vidia svet trochu odlišne, než my, skúsení dospeláci a dokonca občas aj radi kreslia. A tak mi napadlo, že to by bola možná cesta .. a preto týmto vyhlasujem:

Intergalakticko-medzinárodnú pozemskú súťaž na vymyslenie vlajky Zemegule

Zúčastniť sa jej môže ktokoľvek a najlepšie práce dokonca môžu vyhrať nejakú cenu (zase nie príliš veľkú, pošta nechce prevážať veľké balíky).

Kto má nápad a zašle mi obrázok s vlajkou Zemegule na emailovú adresu lubosdz[zavinac]hotmail[bodka]com bude zaradený do losovania o niečo fakt zaujímavé. Ešte neviem čo, avšak spolu s obrázkom môžete zaslať aj tip, že čo by ste chceli vyhrať. Bude to určite praktickejšie, než súťaže, kde sa firmy zbavujú nepredajných zásob, ktoré výhercovia potom hádžu do košov.

Pokiaľ bude obrázok pekný a dostane sa až na túto webovú stránku, určite sa naša intergalaktická komisia (IGC) za námahu a kreativitu odmení. Zatiaľ je tu jediný motív od našej Zuzky (8r), ktorá potvrdila, že detský pohľad na svet dokáže vyriešiť aj 20-rokov nevyriešený problém. Veď posúďte sami ..

Galéria - obrázky s námetmi na vlajku Zemegule od detských kreatívcov

Mimochodom zdá sa, že problém už ktosi riešil ..

Máte otázku?

Synet.sk

Profesionálna tvorba webových aplikácií a riešení na mieru. Konzultačné služby.

Demo

Kontakt


https://synet.sk